Pages

24 December 2011

How to trim a video// Macamana nak potong video @Windows Movie Maker

Salam:))


Hai semua. harini bello nak ngajo kome cemane nak potong sevideo. Percaye aa kome, trim video adalah the easiest thing on earth. Lets begiin readerss...


Paling penting sekali bukak Windows Movie Maker, macam saya...kalau susah sangat nak cari kat desktop tu, saya search je kat Start...gini caranya...





Lepas dah sampai kat Movie Maker tu, tekan Edit. Then, tekan Trim Tool.



Lepastu, tetapkan masa bermula video yang nak dipotong tu, dan masa akhir video tu berakhir.



Lastly, klik Save Trim :D. Dan kite pun selesaaaaaii. habeh doh. Tammat, Wassalam.


P/S : Takyah nak download software pun kan? huahuahua. buang massew.

No comments: