Pages

08 October 2011

Youtube Autoplay for Blog atau MusicPlayer main dengan sendirinya di blog~

Salam:))



Walaupun reader blog ini tidak banyak, tetapi kami prihatin dengan readers kami sebab kami baik, hensem dan juga anggun.




Entri ini khas ditujukan kepada stupid cool dan Hidayati sebab request tutorial ini~ huahua (tetibe)


Cara-cara




1. Mula-mula anda klik butang Share dekat bawah youtube player:



.
2. Copy link yang diberi tu. Kemudian masukkan link tadi dalam (code lagu anda) kat kod bawah ni.



<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="25" src="http://www.youtube.com/embed/(code lagu anda)?rel=0&amp;autoplay=1" title="YouTube video player" width="150"></iframe>


3. Bukak Dashboard>>Design>>Page Elements>>Add A Gadjet>>HTML/Javascript. And paste kan dekat situ. Tapi padam yang "http://youtu.be/" tu. Kalau ikut link share kat gambar nombor 2 tu, kami ambik yang "2W_8itIe-Hs" tu je.







4. Pastu ubah la width dan height mengikut kemahuan anda. And save.



Sekian terima kasseih! Wassalam. 


  • Ada kemusykilan? Tanya je kat "Post a Comment". Kami mesti beri jawapan yang tepat, padat dan mutakherrr.

10 comments:

DiyanaWr said...

jadi la, kamsahamnida ;)

bella YOYO said...

congrats :D

Miss Lonely said...

Thnx..!:)

aien atieka said...

code tuhh nak letak kad mahne ?

bella YOYO said...

Oops, tak mention eh? okey2, nanti saya edit balik post ni,

Insya-Allah,the straight path said...

thanks sesangat.....akhirnye..

bella YOYO said...

no prob :D

Fazriena said...

Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak buat. Terima kasih kak Bella :D

MrAlime said...

kenapa yang saya dia tulis video is too small? T_T

ieyzah iezir said...

tak paham arhh :'(