Pages

05 April 2011

Jalan cerita lagu 0330 by U-Kiss

Salam:))




Mula-mula aku memang takpaham ape yang lagu ni cuba sampaikan. Yeah, ramai yang cuba cari ape yang diorang nak sampaikan. Kalau tengok komen kat youtube, belambak gile takpaham. Lepastu, aku search banyak sumber dari mana entah termasuk kawan aku si Diyan. Okay, sekarang ni aku dah paham. Wuhuu, memang excited gilak. Ini berdasarkan ape yang aku faham lah :



Firstly, Dongho terserempak dengan sorang budak perempuan kat tempat dia berteduh dari hujan, and Dongho nampak macam suka gile kat dia. Semakin lame, diorang pun rapat. Diorang selalu dating kat cafe, lepastu main piano sama-sama. (Jeles betul aku)








Tiba-tiba satu hari budak perempuan ni mati. Memang Dongho takboleh terima kenyataanlah. Lepastu, Dongho pura-pura macam dia ada dengan perempuan tu setiap hari. Dongho buat macam perempuan tu ada kat sebelah dia waktu minum kat cafe. Padahal takde sape pun sebelah dia. Eli dengan AJ pun tengok je lah dengan perasaan yang kesal, tapi diorang diam je.






Waktu main piano pulak, takde sape pun kat sebelah Dongho. Dongho tetap bayangkan jugak perempuan tu ada kat sebelah dia. Kiseop, Hoon dengan SooHyun tau takde sape kat sebelah Dongho. Tapi, nak buat macam mane, free show. Tengok je lah.






Sampai satu hari ni, Dongho pretend cakap dengan perempuan tu kat telefon. Kawan-kawan dia semua risau tengok. Eli pun bengang aa tengok Dongho jadi macam tu. Dia bangun cuba nak stopkan Dongho jadi macam tu, mula-mula Kevin tahan Eli, tapi Eli pegi jugak dekat Dongho.



Matluthfi's twin




Eli ni pun satu, Dongho dah la tengah depressed. Cakap elok-elok lah kan. hehe. Tapi, kawan-kawan yang lain semua tenangkan Dongho. Lepastu, Dongho mula terima kenyataan sebab pertolongan dari kawan2 baik dia semua. Yeay, Dongho takjadi gile~~






Macam tu lah ceritanya. Sebenarnya, kalau aku paham dari awal. Mesti aku nangis doh. Sebab cerita ni sedih sanad bagi aku (pembetulan sanad kepada sangat). So, berkenaan dengan tajuk dia tu kan. "0330". Aku rasa tu tarikh si perempuan tu mati~~30 Mac....hehe. Maknanya, akhir-akhir video tu kan aku rasa hantu doh...




Aku jeles time ni T__T

Downloadlah MV lagu ni kat sini. Seriously, aku ulang berapa kali tah tengok video ni. Tapi taknangis aa, sebab aku takpaham dari awal. keh3.


Source : Ms Lilgreenpeas





4 comments:

widaouhwida said...

suka gila lagu ni . superb hebad ! :D

bella YOYO said...

BES GILE NAK MAMPUIH, haha

Natasha MDG said...

haha. kelakar lah cara awk tulis tu. baru faham cite die. kire dongho tu mcm org gile lah.
eh kiseop ade sket2 la rupe matluthfi. baru perasan.

bella YOYO said...

hehe, dongho gile dlm MV ni je. Lepas tu die xgile dh. Ha'ah, kiseop mcm muka matluthfi sket :>