Pages

02 January 2011

Takboleh sign in blogger?

Salam:))



Pernah tak anda mengalami masalah takboleh sign in blogger? Aku pernah. Baru semalam jadinye. Aku bengang betul. Dahlah Google Chrome dengan Mozilla Firefox pulak tu jadi benda tu. So, sesiapa sahaja dalam rumah aku yang ada blog terpaksa lah pegi kat Internet Explorer (IE) untuk online blogger. Derr, susah gile aa online kat IE. Takbest betul. Kalau view blog ni kat IE pun, taklawa langsung. Haha. Sian IE. Tapi takpe IE, kau pernah berjasa kat aku dulu. Sorry, terkutuk kau.





Btw, anda takpayah nak pelik sangatlah sekarang ni aku online blogger macam mana carenye.  Aku online dekat Mozilla. Aku nak bagitau kat satu dunia yang aku dah tau macam mana nak solve masalah tersebut. hoho. Sebenarnya, dah banyak kali dah bende ni jadi kat aku. Cuma, aku tak tau macam mana nak solve benda ni dulu. Anda tau tak macam benda ni berlaku? Bila nak sign in kan. Dia akan tunjuk page macam ni :





Menyakitkan hati je bila benda ni tayang kat screen PC aku, haha






Pantun untuk Page "Request-URL Too Large"





Perkataan  "Request-URL Too Large" sangat membuatkan mata aku naik power. 
Kalau aku taktau macam mana nak solve bende ni, dah lama spect aku tebal giler. 
Pegi mana-mana, orang bukan kagum tengok aku, tapi kagum tengok spect aku ler. 
Baik aku pakai horoskop, lagi terbaik giler.






Sebenarnya, aku membebel kemain panjang. Padahal cara nak selesaikan masalah ni senang je Encik Kamsan. Cara dia adalah padam history kat Mozilla Firefox atau ape-ape yang anda tengah guna. Haha, senang gile kan cara dia. Tapi bagi yang tak tahu mana pegi history nye, biar aku tunjukkan. hehe





Mozilla Firefox

1. Tekan Ctrl+H, dan nanti akan keluar benda macam kat bawah ni:









2. Lepas tu, anda search perkataan "Dashboard" dan right click ke atasnya. Nanti akan keluar macam kat bawah ni:









3. Lepas tu anda click "Forget About This Site" dan anda boleh la sign in dengan senang hati anda. Sekian Terima Kasih.




Google Chrome

1. Tekan Ctrl+H dan akan keluar page seperti di bawah.







2. Lepastu anda klik lah kat "Edit Items" dan anda tekan "Clear all browsing data". Then akan keluar benda macam bawah  ni :






3. Lepastu, macam la anda taktau nak tekan ape kan.  Anda tekan kat yang boleh di scrolldown (yang tulis clear data from this period". Lepastu  tekan "Everything" dan anda kena tunggu untuk berapa minit entah.




Selamat Beramal. Wassalam

No comments: