Pages

28 January 2011

Nama aku dalam korea Song Hye Jin lah~

Salam:))



Hoho, sangat merepek apabila nama aku dekat fb bertukar dari "Kak Nab" ke "Anabella Avalenche". Tapi, lagi pelik apabile nama aku dalam korea adalah Song Hye Jin! Derr, takboleh korea lagi ke nama?? haha. Actually, aku tengok satu blog ni. Dia buat entri tentang "Nama anda dalam korea". Yeah, memang best bile kite yang minat korea, boleh convert nama dalam korea. Cheit, pigirahh. Aku bangga dengan nama asli aku lagi lah. kah3. jadah ape emo tetibe?




Anyway, hang nak cube jugak ke tukar nama hang dalam korea? Okay la...check it out check it out~




Untuk surname anda, ambik tahun lahir anda :

Macam aku, tahun 1994, ambik nombor 4


  • 0: Park
  • 1: Kim
  • 2: Shin
  • 3: Choi
  • 4: Song
  • 5: Kang
  • 6: Han
  • 7: Lee
  • 8: Sung
  • 9: Jung


Lepas tu, untuk anda punya middle name plak, ini ikut bulan lahir anda plak :


Macam aku, aku lahir bulan 4, so, aku ambik aa no 4



  • 1: Yong
  • 2: Ji
  • 3: Je
  • 4: Hye
  • 5: Dong
  • 6: Sang
  • 7: Ha
  • 8: Hyo
  • 9: Soo
  • 10: Eun
  • 11: Hyun
  • 12: Rae



Then, nama anda yang hujung plak. ini ikut tarikh lahir anda plak.

macam aku, aku lahir pada 8 haribulan. so, aku ambik 8. kalau hang lahir 28 haribulan, jangan mengade-ngade nak tiru aku.



  • 1: Hwa
  • 2: Woo
  • 3: Joon
  • 4: Hee
  • 5: Kyo
  • 6: Kyung
  • 7: Wook
  • 8: Jin
  • 9: Jae
  • 10: Hoon
  • 11: Ra
  • 12: Bin
  • 13: Sun
  • 14: Ri
  • 15: Soo
  • 16: Rim
  • 17: Ah
  • 18: Ae
  • 19: Neul
  • 20: Mun
  • 21: In
  • 22: Mi
  • 23: Ki
  • 24: Sang
  • 25: Byung
  • 26: Seok
  • 27: Gun
  • 28: Yoo
  • 29: Sup
  • 30: Won
  • 31: Sub



So..nama aku dalam korea adalahhhh.. Song Hye Jin...sedapkan?? eih, memang la sedap u..u jeles buat ape (= . hihi. Kenapa lah nama aku bukan Ok Hye Jin. kan sedap. Ade aura dengan Ok Taecyeon. kah3. iee..geli makk.




Sebenarnya, aku buat entri ni pun sebab ade org cari "ain dalam nama korea". haha, sian dia. Dah la nama sama dengan Ain sedare aku ni.  Macam mana aku tahu ada ain tu cari nama korea die? Oh..senang je beb. Aku tengok nuffnang.









Okay, wassalam =) 


*Nama Ain dalam korea Kang Je Ki!! 
*Apasal nama aku lg sedap dohhhh??
*Sorry brashian. haha



4 comments:

wan yumni said...

macieh sebab merosakkan name saia,,kahkahkah,,kiddin
ape ain da jadi kang yong sun..adoiii,,,sunday2

Belle ! said...

Haha, wan yumni wan yumni~

imaa lova :) said...

weyy buruk nya name aku . song rae bin. eee~

bella YOYO said...

hahah, boleh la tu.