Pages

01 August 2010

Babi dan Kekasih

Entri yang bagus ini dipos oleh: Belle




Salam,
Aku tau title aku tu.Macam hampeh.wahaha.Tapi betul la aku nak cerita pasal title tu.Yang nak diceritakan ni, bukan la aku nak sinonim-sinonim kan khinzir dan kekasih anda. Tapi, baik anda pegang babi daripada pegang bf/gf anda. Aku bukan lah well-known people nak cakap benda-benda ni semua. Dah memang termaktub dalam hadith okey. Baca sikit hadith kat bawah ni ;



Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram.” Riwayat Ibnu Majah.


Hmm...hadith ini menunjukkan bahawa lebih baik kita menyentuh babi dari menyentuh wanita yang bukan mahram. Tapi,kalau anda perempuan, buat apa nak takut-takut pegang kaum anda sendiri,kecuali anda yang menyamar jadi perempuan, haha. Sebenarnya,artikel ni bukan lah dispesifikkan untuk pasangan kekasih sahaja, kawan anda yang berlainan jantina pun, haram menyentuh-nyentuh antara satu sama lain. Asalkan,namanya persentuhan antara lelaki bukan mahram dan perempuan bukan mahramhehe

Artikel ini aku ubahsuai sikit penulisannya dari Oh!Islam.Terima kasih Oh! Islam.
Yeah,agak kureng bukan pasangan kat atas ni. Ade pulak babi nama Monokuro-chan. kah3

No comments: