Pages

27 August 2010

Asma u Allah by Sami Yusuf - Theme Song Jejak Rasul

Entri yang bagus ni dipost oleh: Belle














Allahu Akbar GOD is THE GREASTEST
La Ilaha illa hu There is no GOD but ALLAH 
Al Maliku The SOVEREIGN LORD 
Al Quddusu The HOLY ONE 
La Ilaha illa hu There is no GOD but ALLAH 
Arrahmanu The COMPASSIONATE 
Arraheem The MERCIFUL 

Allahu Akbar GOD is THE GREASTEST
Ya Rahman irham da’fana
O COMPASSIONATE, have mercy upon us

Allahu Akbar GOD is THE GREATEST
Ya Ghaffaru ighfir dhunubana
O GREAT FORGIVER, forgive our sins

Allahu Akbar GOD is THE GREATEST
Ya Sattaru ustur uyubana
O CONCEALER, conceal our faults 

Allahu Akbar GOD is THE GREATEST
Ya Mu’izu a’izza ummatana
O BESTOWER OF HONOUR, value our Ummah (nation)

Allahu Akbar GOD is THE GREATEST
Ya Mujibu ajib du’aana
O RESPONSIVE, grant us our supplication

Allahu Akbar GOD is THE GREATEST
Ya lateefu ultuf bina
O SUBTLE ONE, be gracious to us 











Assalamualaikum,

             Lagu Asma u Allah oleh  Sami Yusuf, lagu ni best bagi aku. First time aku dengar lagu ni waktu tengok program Jejak Rasul. At first, aku ingat lagu ni Maher Zain yang nyanyi. Rupa-rupanya Sami Yusuf. Aku betul-betul tak kenal Sami Yusuf sebelum ni. Sebab aku memang tak ambik tahu pun. Hehe. Actually, aku minat lah jugak nasyid. Tapi mesti macam best untuk didengari. Kalau ada rap lagi best. Aku tengok Orang Afrika yang Muslim selalu lah buat rap kat lagu Nasyid. Hahah(asal aku gelak doh!).


            Hah ! Aku baru teringat, selain Sami Yusuf dan Maher Zain,Yusuf Islam pun best jugak (!). Adoyai..macam mana lah boleh terlupa beliau?Hehe...aku rasa kan lagu dia yang paling best kan lagu "I look I see". Itu la lagu pertama dia yang aku dengar. Mula-mula kawan aku yang letak lirik lagu tu dalam buku lirik-lirik dia. Hahah. Then, aku suruh aa dia nyanyi, disebabkan suara dia macam sedap. Aku pun suka lah sikit kat lagu ni. Aku cadang waktu balik rumah nk download lagu ni kat internet. Tengok-tengok dekat dalam kereta ayah aku ada cd pakcik Yusuf ni, aku dengar best lah lagu ni, even suaranya agak rock, sebab dulu dia kan penyanyi rock. Nama dia dulu Cat Steven.Aku dengar dari mulut siapa ntah, lagu "I look I see" ni popular kat negara beliau. 

No comments: